Турски гозби с тайни подправки на плажа

В Слънчев бряг хитът на ястията за сезона са турските гозби. Ястията се приготвят от готвача Ерджан Кьолеоглу и се предлагат в ресторант „Kakao Дел Мар”, на Южния плаж в Слънчев бряг. Към всяко поръчано блюдо от турското меню върви безплатна вода и прясно изпечен хляб на пещ.

Кьолеоглу може да приготвя над 100 вида кебап, но препоръчва специалитетът „Дел Мар Кебап”, и „Севзели кебап”, които са и сред най-предпочитаните от клиентите и на народни цени.

35-годишният майстор е роден в турския град Газиантеп, популярен в цял свят като „меката” на кулинарното изкуство. Изучил тънкостите на занаята при най-големите имена в бранша, а после е работил в един от най-елитните ресторанти в Истанбул – „Мабейн”.

"Използвам сумак и йелибахаш - това са част от подправките, които придават неповторимите вкусове на ястията", разкрива малко от тайните си готвачът. Сумакът например е подправка със стипчиво кисел вкус, коментират ценители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме