Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се на новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Над 15 г. се влачи дело за побой Процесът е прекратен по давност без възмездие за извършителите

Ликът на Св. Иван Рилски – дар за папата от премиера Водим във Ватикана и делегацията на Македония

Министър Банов: Културата, която създаваме днес, се превръща в културно наследство утре

Турски гозби с тайни подправки на плажа

В Слънчев бряг хитът на ястията за сезона са турските гозби. Ястията се приготвят от готвача Ерджан Кьолеоглу и се предлагат в ресторант „Kakao Дел Мар”, на Южния плаж в Слънчев бряг. Към всяко поръчано блюдо от турското меню върви безплатна вода и прясно изпечен хляб на пещ.

Кьолеоглу може да приготвя над 100 вида кебап, но препоръчва специалитетът „Дел Мар Кебап”, и „Севзели кебап”, които са и сред най-предпочитаните от клиентите и на народни цени.

35-годишният майстор е роден в турския град Газиантеп, популярен в цял свят като „меката” на кулинарното изкуство. Изучил тънкостите на занаята при най-големите имена в бранша, а после е работил в един от най-елитните ресторанти в Истанбул – „Мабейн”.

“Използвам сумак и йелибахаш – това са част от подправките, които придават неповторимите вкусове на ястията”, разкрива малко от тайните си готвачът. Сумакът например е подправка със стипчиво кисел вкус, коментират ценители.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.