Идва нов премиум SUV в средния клас

Младата премиум марка Infiniti подготвя почвата за нов SUV в средния клас, като представи на изложението в Пекин концепт на бъдещия модел. Студията с име QX50 Inspiration е много близко до серийния вариант, който ще бъде показан по-късно като конкурент на луксозни модели като BMW X3, Audi Q5 и Jaguar F-Pace. Японците залагат на традиционния за марката агресивен и изящен асиметричен дизайн. Виждаме типичните за Infiniti белези - емблематична решетка с двойна арка, фарове с форма на човешко око, сърповидна С-колона, къси надвеси и мускулести форми.

Впечатляваща е цветовата гама на интериора - предимно черно и бяло, с нотки на естествения жълтокафяв цвят на кожата. Кокпитът е ориентиран към водача, за да бъде разделена неговата зона от тази на пътниците. Оформлението с четири седалки подчертава желанието на дизайнерите да осигурят максимално пространство за пасажерите, като в средата на задната седалка има и пето място при необходимост. Използвани са различни като цвят и структура кожи за тапицерията, като черната и бялата са съшити с контрастни сребристи конци. Лесни за наблюдение от шофьора монитори в А-колоните показват изображенията, уловени от двете насочени назад камери, които заместват страничните огледала. Малък панел със сензорен екран между предните седалки позволява на пътниците отзад да имат собствен контрол върху климатичната система.

Дължината на концепта QX50 Inspiration достига 4,60 м, просветът е похвално голям като за SUV - 23 см, а каросерията е сравнително ниска - 1,65 м.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили