На 16 януари 2019 да почерпят

Юнкер: Призовавам Великобритания да изясни намеренията си възможно най-скоро Кой ще има куража да каже какво е единственото позитивно решение, попита Туск

Британският парламент отхвърли сделката за Брекзит Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин поиска вот на недоверие към правителството

Албанският език вече е втори официален в Македония

Мей призова депутатите да гласуват „за“ сделката за Брекзит

Цистерна със сярна киселина се обърна на околовръстния път във Видин Превозното средство е изправено, мястото - обезопасено

Сомалийските радикални ислямисти поеха отговорност за атаката в Найроби

Всеки трети пенсионер e в риск от бедност

Тръмп искал да вади САЩ от НАТО Вашингтон осигурява над една пета от бюджета на пакта

Буферната зона по границата със Сирия ще бъде под турски контрол, заяви говорителят на Ердоган

Силен вятър ни очаква утре

Пазаруваме по-често на кредит

Грипът захапа половин България Епидемията обхваща цялата страна в края на януари

Жената, пътувала със задържания за нападение на курсанти от НВУ: Изпревариха ни и ни показаха среден пръст

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 януари 2019

Гурме пуканки

Разфасовките са различни.

Пуканките не са това, което бяха. Особено в Тексас. Защото в град Атаскочита вече работи “Top рop”. И по всичко личи, че идеята на сестрите Кристъл и Дона Уеб ще пожъне големи успехи, защото поръчките се увеличават непрестанно, а асортиментът се обогатява. Става дума за гурме пуканки, които се оказват неразработена досега ниша в предлагането на този тип храни.

Всичко започва един ден преди повече от две години, когато Кристъл опитва с нежелание пуканки, овкусени леко със сол и оцет от нейна приятелка. Въпросната дама просто не харесвала съвсем традиционните, но поради липса на други си добавяла подправките. Прокрадналата се мисъл след известно време е споделена от Кристъл със сестра й Дона и с майка й Сюзън.

До този момент Кристъл работи в администрацията на компания за нефт и газ, но неведнъж в семейството идеята за собствен бизнес се обсъждала. И така започнало експериментирането с пуканките. Било в началото на 2015-а и сред първите пробвани варианти бил именно този със сол и оцет. Днес амбициозните дами са сигурни, че са постъпили правилно и че са счупили клишето, че пуканките може да са само солени. Сега “Top рop” предлага варианти и със сирене чедър, със сирене чедър и копър, с шоколад, с лимонов крем, брауни, боровинки и др.

Уеб предлагат и индивидуални варианти по специални поръчки, като все по-често продават освен пакетирани по-дълготрайни пуканки, също подаръчни сетове, както и насипно в малко магазинче. Правят сватбени гурме пуканки, за рождени дни или такива за детски партита. Основата на всички видове е кокосовото масло. Мечтата на Кристъл, Дона и Сюзън е скоро да имат голям магазин, като в същото време разширят и онлайн продажбите. Уеб се надяват и да разработят нови вкусове и да увеличат производството. И вярват, че не е далеч денят, в който консумирането на пуканки, включително в киносалоните, ще се превърне в гурме преживяване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.