Гурме пуканки

Разфасовките са различни.

Пуканките не са това, което бяха. Особено в Тексас. Защото в град Атаскочита вече работи “Top рop”. И по всичко личи, че идеята на сестрите Кристъл и Дона Уеб ще пожъне големи успехи, защото поръчките се увеличават непрестанно, а асортиментът се обогатява. Става дума за гурме пуканки, които се оказват неразработена досега ниша в предлагането на този тип храни.

Всичко започва един ден преди повече от две години, когато Кристъл опитва с нежелание пуканки, овкусени леко със сол и оцет от нейна приятелка. Въпросната дама просто не харесвала съвсем традиционните, но поради липса на други си добавяла подправките. Прокрадналата се мисъл след известно време е споделена от Кристъл със сестра й Дона и с майка й Сюзън.

До този момент Кристъл работи в администрацията на компания за нефт и газ, но неведнъж в семейството идеята за собствен бизнес се обсъждала. И така започнало експериментирането с пуканките. Било в началото на 2015-а и сред първите пробвани варианти бил именно този със сол и оцет. Днес амбициозните дами са сигурни, че са постъпили правилно и че са счупили клишето, че пуканките може да са само солени. Сега “Top рop” предлага варианти и със сирене чедър, със сирене чедър и копър, с шоколад, с лимонов крем, брауни, боровинки и др.

Уеб предлагат и индивидуални варианти по специални поръчки, като все по-често продават освен пакетирани по-дълготрайни пуканки, също подаръчни сетове, както и насипно в малко магазинче. Правят сватбени гурме пуканки, за рождени дни или такива за детски партита. Основата на всички видове е кокосовото масло. Мечтата на Кристъл, Дона и Сюзън е скоро да имат голям магазин, като в същото време разширят и онлайн продажбите. Уеб се надяват и да разработят нови вкусове и да увеличат производството. И вярват, че не е далеч денят, в който консумирането на пуканки, включително в киносалоните, ще се превърне в гурме преживяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме