Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

Борисов разпоредил на Захариева да разговаря с английския посланик Реакцията днес е след дълго вършена работа от полицията, БОП и НАП

Откриха тялото на мъж, който изчезна във водите на Марица

Троен убиец командва банда за рекет от затвора

Програмите по математика – прекалено олекотени В МОН правят преглед заради ниските оценки на децата

Борисов: За „Фолксваген“ не е приключила темата

Медалистите на „световното по вино“ в Пловдив ясни след 2 седмици

Носителите на трите вида медала в 23-ото издание на „Concours Mondial de Bruxelles“, ще бъдат обявени най-рано след 2 седмици, съобщиха организаторите на завършилото в Пловдив световно първенство по вино, което се проведе от 29 април до 1 май в палата 13 на Международния панаир.

Те уточниха, че най-престижният винен конкурс в света е и единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Близо 9000 проби на винопроизводители от 55 държави се съревноваваха за трите вида медали, които ще се присъдят тази година – сребърен, златен и голям златен медал.

Сребърен медал получават вина, които съберат между 84 и 86.5 точки на журито. Златен медал се присъжда за вина, които са без забележки и са събрали от 86.6 до 92 точки и се отличават много добре балансирани вина с уникален вкус.

Най-високият приз – голям златен медал, се присъжда на вина, събрали между 92 и 100 точки. „Обикновено най-добрите вина, отличени с голям златен приз са около 1% от всички дегустирани напитки в конкурса, а медалите получават между 7 и 10 процента от пробите“, уточнява Патриция Маркес от „Concours Mondial de Bruxelles“, която допълни, че домакин на конкурса догодина ще е испанският град Валядолид.

Престижните отличия пък помагат на любителите и на специалистите да се ориентират в качествата на оценените напитки и създават критерии за нови тенденции в бранша.
330 дегустатори от 52 държави взеха участие в тазгодишното издание на „Concours Mondial de Bruxelles“, който за първи път в 23-годишната си история се провежда в България.

Един от тях е енологът, журналист и пиар Томас Брандъл, който от 15 години не е пропуснал издание на родната „Винария“ и познава перфектно качествата на родните елексири.

„Те имат много добри шансове на международните пазари, но моята препоръка е да се работи с местните сортове. България произвежда прекрасно Мерло и Каберне Совиньон, които обаче могат да се намерят и от други производители на световните пазари, но сортове като Мавруд, Рубин, Широка мелнишка лоза могат да се открият само тук.

За мен Широка мелнишка лоза е категория сама по себе си с изключително българска идентичност. Неслучайно Уинстън Чърчил си е поръчвал от това вино и го е пазил в енотеката си, а той е разбирал от добро и качествено вино“, коментира Томас Брандъл.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.