На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Учените изясниха защо не трябва да се крещи на децата

Ако родителите крещят постоянно на децата си, това може да доведе до сериозни последствия, които могат да се отразят на тяхното физическо състояние и да доведат дори до затлъстяване. До този извод достигнаха учените от университета в американския щат Айова, предаде РИА Новости, цитирани от „Фокус“.

„Грубостта във възпитателния процес води до здравни проблеми“, заяви водещият изследването професор Томас Шефилд. Той е провел експеримент, в който са участвали 451 12-годишни деца и родителите им. Учените са наблюдавали комуникацията в семействата в течение на няколко години, докато децата не достигат до 20-годишна възраст.

На родителите им е била оценка за проявената грубост – физическата агресия, заплахите, принуждаването за извършването на дейности от страна на детето, егоистичност или повишаване на гласа. След експеримента децата са преминали изследване на физическото си състояние.

Шефилд подчертава, че строгото възпитание създава хронически стрес за децата а последствията от него могат да се проявяват дори и когато пораснат. Стресовото възпитание може да окаже ефект върху развиващия се мозък на детето. Изследователите показват, че сред негативните последствия присъстват хроничните хормонални дисбаланси, възпалителните процеси и снизяването на сърдечно-съдовата активност.
„Родителите не трябва да бъдат сурови. Ако искаме да сме сигурни, че децата ни ще бъдат здрави, най-добре е да се избягват жестокостите“, заяви Шефилд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.