Ники Минаж се омъжи тайно

Верижна катастрофа на Околовръстния път в София затруднява движението

Българин загина в Кипър

Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Трима хвърлени в ареста за отглеждане на канабис

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Германският министър на отбраната предложи Берлин да изпрати стабилизираща мисия в Сирия

Арестуваха двама, карали много пияни

Дейностите на астронавтите на борда на единствената обитаема станция в космоса

Факсимиле: Instagram

Британският астронавт Тим Пийк, който от четири месеца се намира на борда на Международната космическа станция, разказва пред журналисти за изпитанията, на които е поставено човешкото тяло при безтегловност.

Шест месеца е обичайната продължителност на мисиите на астронавтите на борда на МКС. Това е период, в които времето тече различно, а психиката и тялото на човек се променят. Астронавтът споделя, че в търсенето на отговора на въпроса как, са посветени голяма част от научните дейности на астронавтите, съобщи БНТ.

„Изследванията нямаше да са възможни, ако използвахме само технологии или роботи, но възможностите им са ограничени в сравнение с това, което човешко същество може да направи“, коментира Пийк.

44-годишния британец доказа, че няма невъзможни неща и с участието си от космоса в лондонския маратон преди няколко дни, където на специална пътечка той пробяга 42 километра за 3 часа и 35 минути. Условията на безтегловност обаче правят тичането още по-трудно – все едно с 20-килограмова раница на гърба.

Тим Пийк наблюдава промените в тялото си през цялото време на престоя си в космоса.

Най- забележимите промени в космоса са в кръвното налягане, пулса, мускулната маса и зрението. Заедно с подготовката за връщането на Земята обаче той ще продължи да извършва и научни експерименти, които за целия му престой на МКС ще бъдат близо 264.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.