Нов подход на ало-измамниците: Ще ти отрежем ушите, ако не дадеш пари

Телефонните измамници, които заблуждават възрастни хора и отмъкват спестените им пари, са все по-нагли и вече действат със заплахи.

"Ще ти отрежем ушите, ако не дадеш пари", креснали мошеници на пенсионерка от Шумен. До заплахата се стигнало след като първо "полицай" се обадил и обяснил, че синът на жената е пострадал и трябват 18 000 лв. за лечение. "Нямам син", обяснила жената и тогава била засипана с предупреждения, че я очакват лоши работи. Уплашената жена веднага подала сигнал в полицията.

Друга 72-годишна шуменка обаче, станала жертва и дала 2000 лв. на мошениците във вторник. Повярвала на "лекар", че синът й е получил 40% изгаряния на крака и се налага спешна операция, за да не се стигне до ампутация. Пенсионерката дори сама дала сведения за сина си, че е началник влак и съвсем улеснила измамниците. За да я улеснят те пратили човек до дома й, който махнал с ръка под балкона, а жената му метнала плика с парите.

От полицията призовават за пореден път хората да не съобщават лични данни на непознати по телефона, нито да съобщават къде живеят. Измамниците са изключително изобретателни и в обръщение се вкарват нови сценарии. При съмнително обаждане по телефона се обадете първо на близките си. Ако не успеете да се свържете с тях, консултирайте се с полицаите в оперативните дежурни части чрез телефон 112, апелират от ОД на МВР-Шумен.

Коментари

Задължително поле