Сваляме до 10 кг с разтоварваща лунна диета

Пречистете организма си от токсини и ускорете обмяната на веществата

Луната оказва голямо влияние както върху Земята, така и върху човешкото тяло. Затова лунната диета е хранителен режим, съобразен с движението на планетата около Земята и фазите й. По време на лунната диета от организма се освобождават задържаната вода и токсините, натрупани при нездравословно хранене, лошо храносмилане и стрес. Диетата започва 3 дни, преди луната да навлезе в съответната фаза.

12-дневният хранителен режим се прилага 6 дни при пълнолуние и 6 дни при новолуние

През останалите дни от месеца, няма ограничения за храната. Започвате три дни преди фазата. При Новолуние през тези дни, се ядат само варени и сурови зеленчуци, зеленчукови сокове и бульони. При пълнолуние през първия ден се хапват сурови и варени зеленчуци, зеленчукови сокове и бульон. През втория и третия ден се консумират ананас и гъби, зеленчукови сокове. Четвъртият ден е предназначен само за прием на вода и прясно изцедени сокове. Петият и шестият ден се повтарят с втория и третия – приемат се ананас, гъби, зеленчукови сокове.

В дните на диетата се пие неограничено количество минерална или изворна вода

Както добре знаете, няма диета, която да има ефект, ако след края й се натъпчете с калорична храна. Препоръчително е да консумирате задушени, варени и печени храни. Алкохолът се спира по време на диетата, но ако не можете да се сдържите, чаша бяло вино няма да навреди.

В периода, когато луната нараства, е най-добрият момент за упражнения и спортуване. Тогава организмът усвоява по-добре хранителните добавки и витамините. Най-добри спортни резултати се постигат при намаляващата Луна - тогава се увеличава силата, гъвкавостта и издържливостта. Съчетавайте спорт с диета, това ще придаде ефективност в отслабването ви.

Нарича се още „диетата на върколака“

Други лунни диети са 24-часовата, тридневна лунна диета, диета при пълнолуние и новолуние, кратка разтоварваща лунна диета и зодиакална лунна диета. Проверете лунния календар за 2016 г. с точните дати и часове на фази на луната, за да определите началото и края на лунна диета. Новолунието през май е на 6-ти (22:30:44 ч.), а пълнолунието на 22-ри (00:15:45 ч.).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл