Мангото стимулира храносмилането

Мангото съдържа плодова киселина, която стимулира храносмилането. Подпомага дейността на бъбреците и червата, тъй като има високо съдържание на минерални вещества и течности във вътрешната влакнеста част.

Сокът му е полезен при малокръвие, спомага за укрепване стените на кръвоносните съдове и засилва апетита.
Подобно на повечето жълто-оранжеви плодове и в него се съдържа много каротин.
В растението има големи количества биологично активни вещества, това му придава лечебни свойства, използвани в традиционната индийска медицина.

Консумира се прясно, добавя се в плодови салати, използва се при приготвянето на сладкарски изделия и като гарнитура в някои месни ястия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.