Божков пожела да оздрави ЦСКА

Бившият президент на ЦСКА Васил Божков афишира с писмо амбициите си да оздрави настоящото дружество на „червените“. Неговите намерения са официализирани с подпис на документа от Цветомир Найденов, шеф на букмейкърската компания „Ефбет“ и приближен до бизнесмена. Писмото е адресирано до Софийския градски съд и синдика Дора Милева.

„Основната ни цел е „Професионален футболен клуб ЦСКА“ АД да не бъде обявено в несъстоятелност и да не прекрати своята дейност, а да се изготви и депозира пред съда по несъстоятелността оздравителен план, съобразен с всички изисквания на действащото законодателство“, се казва в писмото.

В същото време сегашният финансов покровител на ЦСКА Гриша Ганчев изостава с документите и писмата, но залага на действията. Той „на пожар“ селектира отбор през лятото и го издържа по време на сензационния поход до финала за купата. Започна ремонт и на „Армията“ и клубната база в Панчарево. И неслучайно сега, само за 2 дни, повече от половината от 43-хилядите места на националния стадион са продадени за финала с „Монтана“ на 24 май. Феновете са в луда еуфория от неочаквания бум на захвърления през миналото лято във „В“ група тим. Обявиха код „Червено“ в социалните мрежи, където се надъхват до крайност пред възможността ЦСКА да ликува с трофей за първи път от 2011-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ