"Студената" война продължава: Руска компания пусна шоколадов сладолед "Малкият Обама"

Руска компания се опитва да спечели пари от хладните отношения между Москва и Вашингтон, като пусна на пазара сладолед, наречен "Обамка", което в превод от руски означава "Малкият Обама", предаде Ройтерс, цитирана от БНТ. Инициативата ядоса американски представители.

Сладоледът е с шоколадова глазура, а на опаковката му се вижда лице на усмихнато африканско момче, с обица на ухото и държащо сладолед. Компанията производител се нарича Славица. Тя поясни, че новият продукт е част от серия сладоледи, предназначени за деца. Върху опаковките им ще има симпатични персонажи, допълва компанията. Тя обяснява, че имената на сладоледите трябва да са такива, че да се помнят.

За хората с богато въображение името на сладоледа може да породи различни асоциации, но продуктът е за деца и няма нищо общо с политиката, уточнява компанията.

Славица е базирана в град Красноярск, в Сибир. Миналия месец в града беше открито кафене, вдъхновено от Владимир Путин. По стените на заведението има десетки снимки на руския президент. В тоалетната на кафенето ликът на Обама е върху тоалетната хартия, а килимчето е с цветовете на знамето на САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл