Учени твърдят, че похапването на месо съкращава живота

Учени от групата „Майо клиник“ в Аризона са провели изследване, доказващо, че смъртността при хората, консумиращи месо е по-висока, съобщава Science daily, цитирано от "Фокус".

Авторите на изследването са анализирали шест отделни проучвания, в които са участвали над 1,5 милиона души, които са оценили отражението от вегетарианството и месоядството, в частност червено или обработено месо, върху смъртността.

Изследването цели да подпомогне дейността на лекарите, като определи дали те да насочват пациентите си към вегетарианство или съответно към ядене на месо.

Данните сочат, че заключенията за САЩ и Европа се различават, но общият извод е, че смъртността се увеличава дори при най-малкото повишаване на приема на червено месо.

Изследването е проведено сред хора между 5,5 до 28 години и се отнася до приема на полуфабрикати като салам, бекон, наденици, кренвирши, както и прясно червено месо.

Коментари

Задължително поле