Тръмп обяви срещата си с Ердоган за „чудесна”

Съдии си правят отвод по дело “Къща за гости” Забуксува процесът срещу бившия зам.-министър Александър Манолев

Премиерът Борисов пристигна в Солун за участие в Четвъртата среща на върха

Земетресение от 7,4 по Рихтер удари Индонезия, има опасност от цунами

Ангел Джамбазки: Зелени организации са внесли петиция в ЕП за спиране на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле

Минималната пенсия става 250 лева от юли (обзор) Първият ден от болничния няма да се плаща на работника

ЕП не одобри кандидата за еврокомисар на Унгария

Безработицата намаля до рекордно ниво Заетостта нарасна до 76,3% за населението на 20-64 г.

България е в топ 3 в ЕС по ръст на икономиката Премиерът: безработица спада до 3,7%

Ямболия посече с брадва 35-годишна жена (обзор)

Складовете за горива с камери за наблюдение Признават разходите за ремонт на пътища

Министър Теменужка Петкова: Избираме фирмите за АЕЦ „Белене” до края на месеца (обзор)

Маргарита Попова: Президентът е длъжен да подпише указа на Гешев до 15 дни

300-килограмова мечка нападна ловец, прати го в болница (обзор) Ако почувства заплаха за мечетата си, мечката майка е способна да разкъса на парчета всичко що се изпречи на пътя й

Забраняват анонимните сейфове Дават на Брюксел списък на видните политически личности

Учени твърдят, че похапването на месо съкращава живота

Учени от групата „Майо клиник“ в Аризона са провели изследване, доказващо, че смъртността при хората, консумиращи месо е по-висока, съобщава Science daily, цитирано от „Фокус“.

Авторите на изследването са анализирали шест отделни проучвания, в които са участвали над 1,5 милиона души, които са оценили отражението от вегетарианството и месоядството, в частност червено или обработено месо, върху смъртността.

Изследването цели да подпомогне дейността на лекарите, като определи дали те да насочват пациентите си към вегетарианство или съответно към ядене на месо.

Данните сочат, че заключенията за САЩ и Европа се различават, но общият извод е, че смъртността се увеличава дори при най-малкото повишаване на приема на червено месо.

Изследването е проведено сред хора между 5,5 до 28 години и се отнася до приема на полуфабрикати като салам, бекон, наденици, кренвирши, както и прясно червено месо.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.