Лондончани откриха сватбения сезон в Двореца в Балчик

Живеещи в Лондон българка и британец откриха летния сватбен сезон в Държавния културен институт "Двореца" в Балчик. В събота влюбените сключиха брак в Нимфеума - Храма на водата.

Това е най-предпочитаното от младоженци място в бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария, кацнала на живописния бряг на Белия град. Над 50 двойки от цял свят вече са резервирали дати и часове за сватбените си тържества в Двореца, където си правят ефектни фотосесии и в Градините на плачещите дървета, Розариума и до прочутия каменен трон на Мария.

Сред тях има канадци, руснаци, арменци, британци, французи, белгийци, сингапурци и жители на Сан Марино. В част от бъдещите семейства единият партньор е българин.

"В Двореца се женят и много румънци, но те предпочитат да правят сватби до юни и след септември, докато в пика на лятото церемониите са предимно между чужденци от далеч, планирали тържествата си месеци напред", обясни Евгений Георгиев, организатор на "Международни фестивали, културни дейности и специални събития".

Според него тази година бракосъчетанията ще са повече от миналата, когато Двореца посрещна сватбари чак от Япония, САЩ и Мексико. За да се врекат във вечна вярност в кралския парк на брега на морето младоженците плащат 500 лв., а за балчиклии таксата е символична - 50 лв. Освен в Нимфеума, церемонии се правят и в параклиса "Стела Марис", който се ползва и през зимата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл