Проходът на републиката остана затворен часове след кървавата катастрофа

Трима души загинаха при тежка пътна катастрофа късно вечерта вчера. . Инцидентът е станал малко преди 21 часа. Намерили смъртта си са двама мъже на 28 и 29 години и жена на 27, съобщи БТВ.

По първоначална информация водачът на лекия автомобил е загубил управление над колата, влязъл е в насрещното и се е ударил в камиона. Пробата за алкохол на шофьора на тира е отрицателна, образувано е досъдебно производство. Проходът на републиката остана затворен до 2 часа заради инцидента.

От Пътна агенция съобщават, че в момента временно е ограничено движението по път Девин – Михалково поради свличане на скална маса на 3 км.

На първия работен ден след празниците се очаква също натоварен трафик и засилено полицейско присъствие.

Очаква се най-сериозно струпване на коли да има на входовете и изходите на големите градове, както и по магистралите и първокласните пътища.

Натоварено ще бъде и по граничните пунктове. Вчера на българо-гръцката граница беше пусната втора лента, за да се обработват по-бързо колите, има готовност това да се организира при нужда и днес. Пътни патрули ще следят за несъобразена скорост. Очаква се трафикът да се нормализира още ранния следобед.

Коментари

Задължително поле