Арестуваха двама апаши, пребили почти до смърт другар по чашка

снимка: архив

Полицията разкри и задържа двамата апаши, нанесли посред нощ жесток побой на мъж в Монтана. Пред пазителите на реда потрошения от боя първоначално заяви, че не познава нападателите си. Оказа се обаче, че и тримата са криминално проявени и преди схватката са пили заедно, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Нападението бе извършено към 2 часа след полунощ в събота в квартал „Мала Кутловица” в областния град. Двама мъже се нахвърлили с юмруци и ритници върху 38 годишният Радослав К., повалили го и го смлели от бой. Едва дишащ, мъжът успял да се обади на полицията, изпратена била и линейка. Радослав е бил настанен в болница със счупени череп и дясна ръка и хематоми по главата. Животът му е в опасност.

Полицията отначало издирваше непознати, нахвърлили се безпричинно на минувача. По-късно обаче стана ясно, че биячите са добри познати с пребития и са пили заедно до схватката. После се скарали, Радослав ги напсувал и те се хвърлили върху него. Потрошеният от другарите си Радослав К. е с два заявителски материали за кражба и закана с убийство и е лежал в затвора шест месеца. Арестуваните вече биячи също са с криминални прояви.

Срещу Юлиян Ц. /38 г./ има 16 заявителски материала за шофиране след употреба на алкохол, принуда и хулиганство, а срещу Николай С./33 г./ са заведени четири заявителски материала. Двамата нападатели са привлечени като обвиняеми и са задържани за 72 часа с прокурорско постановление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право