Жената на Павел Александров поиска връщане на иззетите семейни ценности

Съпругата и адвоката на бившия директор на фонда за лечение на деца Павел Александров, който бе задържан при показна акция на полицията, поискаха неговите вещи, иззети при ареста, съобщи Би Ти Ви. Законът, обаче, позволява да се вземат обратно нещата на подсъдимия чак след като приключи разследването или със решение на прокурора.

"Разследването е на много ранен етап, обвиненията са схематични, като са преписани текстове от НК. И така ние няма как да изграждаме защита", коментира адвокатът на Павел Александров - Диана Ангелова.

Тя заяви още, че смята да депозира молба за връщане обратно на монетите на Александров, заедно с всички сертификати, удостоверяващи произхода на монетите. Отделно от това в монетния двор има списък кой какви монети е закупувал.

Час от действията на разследващите към Александров са били с цел той да бъде унижен, е на мнение адвокатката му.

В обиска има много нарушения, допълни тя, давайки пример, че в описа има
"папка с документи", без да е ясно какво съдържа тя. Часовниците на клиента й, пък били описвани като "сребрист" и "златист".

Сейфът с енности, за който разследващите обясняват, е бил нает от съпругата на Александров и първия й мъж, който е вече покойник. Подсъдимия не е имал достъп до сейфа.

Колкото до обвиненията, че е работил само с Гюрай Ходжев, Ангелова обясни, че той е бил единствен представител на турска болница в България. Тя обаче допуска, че с ареста на Александров е възможно да се цели и удар по Ходжев, а това може да има връзка с разширяването на дейността на турската болница.

Заповедта за уволнение на Александров е била подготвена предварително, което говори, че целта е била назначаване на друг човек, смята Диана Ангелова.

Адвоката му заяви още, че той няма как да е одобрявал сам плащания. Всички те са минавали през МЗ за одобрение и всичко е съгласувано с обществения съвет на фонда.

Данъчните декларации за доходи, удостоверяващи заеманата от съпругата на Александров- Мария, тя е представила, когато тази сутрин е дала показания в ГДБОБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право