Брат и сестра убили новородено бебе и после го изхвърлили

Окръжният съд в Кърджали постанови най-тежката мярка за неотклонение за 26-годишната Наджие Муса и 22-годишния й брат Исмаил Муса. Двамата бяха обвинени като извършители на умишлено убийство на новородено бебе от женски пол, след което го захвърлили в раойна на бившата млекобаза в Кърджали, предаде "Дарик".

"Оставих бебето, за да го намерят, не съм го изхвърлила. Съжалявам, много съжалявам за постъпката си. Направих я от паника, от притеснение, не знаех какво да правя", сподели обвиняемата Наджие преди да започне делото по гледане на мярката.

Брат й Исмаил пък заяви, че й помогнал, но не знаел, че става дума за нейно дете. Той също се разкая за извършеното.

Тялото на бебето било намерено на 2 май 2016 г., в гр. Кърджали, близо до обществена тоалетна в кв. Възрожденци, в района на бившето предприятие на "Сердика".

Окръжният прокурор Желязко Стефанов обясни, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на Наджие и Исмаил за това, че през периода от 30 април 2016 г. до 2 май 2016 г. в гр. Кърджали умишлено са умъртвили бебето и е установено, че то е родено през втората половина на април 2016 г.

Момиченцето било в безпомощно състояние. Двамата обвиняеми го оставили в храстите без дрехи, завито само в калъфка от възглавница и от техните действия детето е починало от измръзване. Родилката криела бременността си като се оправдавала пред близките си с "женски болести", твърдят близки до семейството.

По думите на прокурор Стефанов, ако съдът уважи обвинението в убийство по чл. 116 от Наказателния кодекс, Наджие и Исмаил ги чака затвор от 15 до 20 години затвор или доживотен без право на замяна.

Коментари

Задължително поле