За по-малко от 2 месеца прокуратурата даде на съд мъж намушкал с нож дете

снимка: prb.bg

Районната прокуратура във Велико Търново за рекордно кратък срок внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен мъж, който се заканил с убийство на 8-годишно момче и го намушкал с нож в бедрото.

Разследването срещу Асен М. е приключило за по-малко от два месеца. Той ще бъде изправен на подсъдимата скамейка след като около 16 часа на 27 март на ул."Бяла Бона" в квартал "Чолаковци" в старата столица се заканил с убийство на малолетния Ц. К., размахал нож срещу него и го забил в крака му.

Обвиняемият е осъждан многократно. В злополучния ден Асен М. излязъл от дома си и отишъл пред квартално гаражно кафене. Там срещнал свой познат и двамата се заговорили.

По същото време по улицата минали Ц.К. и негов приятел. Децата се спрели, за да поздравят мъжът с когото говорил Асен, понеже често им давал бонбони. Тогава Асен попитал момчето: "Имаш ли женички?", а то му отвърнало: "Не, намери си ти".

Това разгневило Асен М. Той хванал детето за яката на якето и му се заканил с убийство, като му казал: "Ще взема ножа и ще те накълцам". След миг измъкнал от джоб на анцуга сгъваем нож, разгънал го и мушнал детето в дясното бедро. После прошепнал на хлапето: "Не съм те ръгал".

След това спокойно се върнал в заведението и продължил да си говори.
Момчето извикало от болка, притиснало раната на крака си, прибрало в къщи и разказало на баща си какво се е случило.

Асен М. е с мярка за неотклонение задържане под стража.Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд В. Търново

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право