Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Сигналите за бомба в сградата на БНТ и на летище София се оказаха фалшиви

Над 50 процента от британците искат референдум за евентуалното крайно споразумение за Брекзит

Започва процедура по екстрадацията на издирвания от САЩ Недко Недков

снимка: prb.bg

Днес по повод молба за екстрадиция от съдебните власти на САЩ, Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд материалите за разглеждане на постоянна мярка „Задържане под стража” на българския гражданин Недко Недев. Срещу него в САЩ се води разследване за компютърни измами.

Искането за задържането му е до приключването на същинското производство по екстрадиция, като от СГП е изпълнена редовно и процедурата по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест (ЗЕЕЗА). Според нея Недев се е запознал с документите по разследването, дошли от съдебните власти в САЩ, както са направени нужните протоколи, писмени обяснения и пр.

Отделно от искането за постоянно задържане на Недев, прокурор при СГП внася и оригиналните документи от САЩ за разглеждане на делото по екстрадиция по същество.

След получаването на всички документи по екстрадиционното производство, СГС следва да насрочи открито заседание в 7-дневен срок.

На 09.02.2016 г. обвинителен акт за извършени престъпления от Недко Недев, който притежава и американско гражданство, е бил внесен във Федералния Районен съд за Южния Район на Ню Йорк. Обвиненията, описани в 8 пункта, представляват борсова измама, измама по пощенски път, квалифицирана кражба на самоличност и измама във връзка с търговска оферта.

Въз основа на заведения в съда обвинителен акт съдия Франк Маас е издал заповед за арестуването на Недко Недев по обвиненията, повдигнати в обвинителния акт.

По данни на съдебните власти на САЩ, от януари 2012 г. и до декември 2012 г., а след това, от април до май 2015 г., Недев е манипулирал американската фондова борса посредством две публично търгувани фирми – Rocky Mountain Chocolate Factory (посочена като „Rocky Mountain“) и Avon. Недев изкуствено вдигал цените на акциите и повишавал обменната активност на акциите на двете, посредством фиктивни търгови оферти за двете фирми. Тези фалшиви търгови оферти Недев подавал публично в Комисията за Ценни Книжа и Обмен на САЩ. В допълнение на манипулирането на борсата посредством Rocky Mountain и Avon, от октомври 2013 г. до май 2014 г., Недев е обменял акции на Tower Group (посочена като „Tower“) като е използвал вътрешна поверителна информация, до която не е имал законно право на достъп.

На 10.03.2016 г. Недко Недев бе задържан от българските власти и са извършени претърсвания и изземвания на три адреса на територията на София, откъдето бяха иззети компютърни конфигурации, документи и вещи, които САЩ също поискаха да бъдат предадени.

Тогава материалите по преписката бяха изпратени в СГП за продължаване на екстрадиционното производство по реда на ЗЕЕЗА.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.