Мистър Лас Вегас: Стив Макуин се почерпи и поръча Rolls-Royce, после не си спомняше

Това е първият екземпляр на култовия автомобил Stutz Blackhawk, произведен от General Motors през 1970 г. специално за Елвис Пресли, но днес краси колекцията на Уейн Нютън.

Лицето му изглежда на 40 години, тялото му - на 50, а в паспорта му пише, че е на 74 г. Така е, когато цял живот возиш задните си части в меката седалка на Rolls-Royce.

Американският хотелиер, певец, комик и шоумен Уейн Нютън притежава богата колекция автомобили от британската марка. Известен е като Мистър Лас Вегас, защото е изнесъл е над 30 000 самостоятелни спектакъла в столицата на хазарта. Не е Елвис Пресли, но е пял с него. С Джони Кеш също. А живота си дължи на Франк Синатра. Днес Уейн Нютън е единственият жив между именитите си колеги, придобил е някои от техните коли и разказва стари истории като тази: „Веднъж бях загазил и мафията искаше да ме ликвидира. Не излизах никъде, взех си пистолет. Тогава звънна Франк (б.р. - Синатра) и му казах: ”Човече, аз съм на шесто място в черния списък, а всички на местата от първо до пето са покойници.” Франк помогна и вече не бях на шесто място...”

На първо място в гаража на Уейн Нютън са автомобилите Rolls-Royce, в които се влюбва за цял живот още когато е 4-годишен. Сред тях е и вмирисаната на тютюн и оборудвана с телефон лимузина на Джони Кеш от 80-те години. Друго от „бижутата” му някога е принадлежало на Стив Макуин. Знаменитият актьор и състезател бил толкова пиян, когато поръчал въпросния Rolls-Royce, че не си спомнял нищо и искрено се изненадал, когато един ден му го доставили пред дома. Но все пак го взел...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили