Габриела Василева: Нямам сериозен приятел Явяването на конкурс за красота е истински адреналин, признава носителката на титлата Мис Лято Лондон

Разследват повредена спирачна система на автомобил в Горна Оряховица Предполага се, че злодеянието е умишлено

Два трактора изгоряха в област Монтана

Товарен автомобил блъсна излязла внезапно на платното каруца При удара конят е умрял на място, няма пострадали хора

Ед Шийран имал само 2-ки по музика в колежа

Клошар подпали покрив, съседи гасиха огъня сами

Експерт: Розовото фламинго вече не е необичайна гледка в България

Пожари изпепелиха лек автомобил и селскостопанска постройка Пламъците са засегнали и необитаема къща в свищовското село Алеково

Пищните форми на Клои Кардашиян

Повдигнаха обвинение на майката на починалото бебе в село Падеш

13 с интерес към АЕЦ „Белене“, 7 искат да са инвеститори

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Кейти Холмс и Джейми Фокс се разделиха

Засипват с пръст старото сметище на Свищов

Премиерът Борисов към министъра на външните работи на Йордания: Убеден съм, че настоящото посещение ще даде нов тласък в нашите двустранни връзки

Американски психолози разкриха, че честото използване на смартфони може да направи хората невнимателни и хиперактивни

Учените от университета в щата Вирджиния начело с доктор Костадин Кушлев проведоха експеримент, по време на който са изучавали връзката между използването на смартфони и проявата на дефицита на внимание и хиперактивност, пише The Daily Mail, цитиран от „Фокус“.

В експеримента в течение на две седмици са участвали 221 студенти. Участниците са били разделени на две групи – в течение на първата седмица половината участници е трябвало да сведат използването на смартфоните до минимум, а втората половина да ги използва активно. Втората седмица студентите са си разменили местата- първата група е ползвала технологията, а втората – не.

Учените след това измерват поведенческите показатели на студентите и достигат до извод, че честото използване на смартфони може да направи хората невнимателни и хиперактивни. Изследването показва, че заради постоянната проверка на съобщения хората се съсредоточават по-трудно и започват да се притесняват повече за всичко.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.