Арестуваха инспектор от Дирекцията по безопасност на храните при вземане на подкуп

57-годишният инспектор в Териториалната дирекция по безопасност на храните в Пловдив Х.М. е арестуван в четвъртък от служители на ДАНС и Икономическа полиция при получаване на парична сума от собственик на склад за търговия на едро, съобщиха от Окръжна прокуратура, под чието ръководство е проведена съвместната операция.

Бизнесменът лично е предал в заведение поисканите му от Х.М., който пък е бил закопчан с белезници на местопрестъплението в момента на получаване на подкупа. При същата акция на ДАНС и Икономическа полиция в автомобил е задържан и 50-годишният пловдивчанин Г.Н., за когото има данни, че е съпричастен към деянието.

Х.М. и Г.Н. са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР, а под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия по случая, прецизира се правната квалификация на деянието и предстои повдигане на обвинения на двамата съучастници.

Задържането на двамата се очаква да бъде удължено с още 72 часа в петък, когато ще стане ясна и точната сума на искания подкуп, допълниха от разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право