Близо 50 нелегални имигранти са задържани при акция на МВР и ДАНС

Близо 50 нелегални имигранти са заловени до момента при акцията на МВР и ДАНС, която се провежда в цялата страна, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов.

"Притежават всички белези на мигранти от Близкия изток. Рано е да се каже, дали са незаконно проникнали или имат някакъв статут като бежанци в страната. Факт е обаче,че нямат документи и колегите изясняват в момента тяхната самоличност. Операцията се провежда включително и на границите. Всички наши действия са съобразно преодоляване на заплахи по тази криминогенна линия, които са предварително изведени.", коментира Георги Костов, предаде БНР.

В столицата от сутринта има засилено полицейско присъствие в района на Лъвов мост и булевард "Мария Луиза". Проверяват се хостелите в района, в които се предполага, че има нелегални имигранти.

От МВР обясниха, че акцията е насочена освен срещу незаконното настаняване на мигранти и срещу трафика на хора.

Операцията идва на фона на последните проучвания, според които броят на бежанците в България рязко е намалял. Според експерти това се дължи на смяната на маршрута на бежанците, който вече заобикаля страната ни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право