Президентът Румен Радев се качи на Кончето с доброволци, монтира лично аптечка в новия заслон

63-годишна баба тренира 5 пъти седмично и сваля млади мъже Лесли Максуел влиза в залата едва на 48

Прокуратурата в Своге привлече обвиняем за пожара в гората над село Реброво

Теменужка Петкова: Процедурата по АЕЦ “Белене” беше максимално публична и прозрачна

Николина Чакърдъкова ще пее с дъщеря си Мария на сцената на Пирин Фолк Илия Луков и любимците на публиката Райко Кирилов и Йорданка Варджийска са подготвили много любими песни за публиката

Прибраха в ареста чичо и племенник, обвинени в сводничество и пране на пари Окръжният съд изменил първоначалните мерки

Шефът на АПИ проверява разчистването на боклуците под магистрала „Струма“

Община Елена удостои с награда примабалерината Диляна Никифорова

ЦСКА пита държавата: Кога ще ни позволите да инвестираме в стадиона?

Кейт, Уилям и децата със самолетни билети за 365 паунда общо За разлика от частния полет на Меган, Хари и Арчи за 20 000 паунда

Пожар пламна в землището на Ветрен

От октомври стартират мобилни социални и здравни услуги в община Търговище

БСП дава Христо Ковачки на прокуратурата

Убитият в село Гранит е намерен с три огнестрелни рани На мястото на местопрестъплението са открити 8 гилзи

Пари от реклама пращат Неймар в „Реал“

Съдът увеличи двойно наказанието на врачка, измамила жена със 7900 лв

След протест на Районната прокуратура във Велико Търново, втората съдебна инстанция увеличи двойно наказанието от 1 година и 6 месеца затвор за врачка, която измамила жена със 7900 лв. Окръжният съд в старата столица е присъдил на извършителката 2 години и 6 месеца зад решетките. Ромката отива в килията след като измъкнала крупната сума от пенсионерка под предлог, че притежава свръхспособности и ще й развали черна магия.

Криминалисти от Велико Търново разкрили дръзката мошеничка и тя била изправена на подсъдимата скамейка.Разследването по случая започнало в началото на ноември миналата година по жалба на потърпевша.

Тя попаднала в капана на измамничката на 13 август 2013 г. Тогава Мариана М. стояла на входа на поликлиниката в старата столица, забелязала възрастната жена, която отивала на преглед и я заговорила. Казала, че на нея, на сина и на дъщеря й е направена черна магия за смърт и че може да я развали. Врачката пророкувала на потърпевшата, че ако не се не развали магията веднага, до три дни ще докарат дъщеря и от чужбина в ковчег, а сина и ще катастрофира. За да е по-убедителна Мариана М. дала на възрастната жена малки клечици като и казала, че това са билки за защита. За тях и взела 70 лева. Пострадала се уплашила, защото дъщеря й действително била в чужбина, а на синът и предстояло пътуване.

Така 67-годишна жена от село Обединение, Община Полски Тръмбеш, била заблудена от непознатата мургавелка, която и се представила с името Надежда Михайлова. Ромката и внушила, че ще и прокуди лоша енергия, която тегне над семейството й. За да изгони злото обаче, трябвало омагьосаната да и дава пари в от август до ноември 2013 г. Врачката обяснила, че през това време ще извършва сложни ритуали и заклинания за разпръскване на негативната сила. Клиентката повярвала и харизала на 25-годишната Марияна М. от Горна Оряховица солидната сума. Въпреки това бедите в семейството й продължили, и пенсионерката разбрала, че е станала жертва на измама.

Разследващите бързо стигнали до извършителката. Марияна М. се оказала добре известна на полицията и осъждана за джебчийство. Съдът е привел в изпълнение и наказание от осем месеца лишаване от свобода, тъй като измамата е извършила в изпитателния срок на влязла в сила присъда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.