На феста на здравето и красотата показват козметика по рецепти от преди 50 века

Плод нони Снимка: wikipedia

Кремове с мас на змията мамуши, с екстрат от охлюв, продукти с най-богатия на витамини и минерали индонезийски плод нони, с овча плацента и още много изделия по китайски, тибетски и алтайски рецепти от преди 5000 години показва Фестивалът на здравето и красотата, който се откри в петък за пета поредна година във Варна.

Български производители отглеждат годжи бери, арония и лавандула в собствени градини на 50 км от София и правят натурална козметика с повече колаген срещу бръчки.

За първи път на фестивала се предлага диагностика на аурата със специална система, която изчислява данните благодарение на биосензори и показва емоционално-енергийното състояние на човека, дава пълна картина и на енергията в чакрите му, както и препоръки за постигане на баланс.

И тази година официален партньор на фестивала е Медицинският университет във Варна, който представя на форума първия в България университетски Център по източна медицина.

Неговият ръководител проф. Негрин Негрев лично ще покаже древните техники су-джок, чжен-цзю, акупресурата, фитотерапията и др., които помагат при лечението на дълъг списък от заболявания. Фестивалът представя и уникалната оздравителна система за жени- Сакрална архитектура на тялото, създадена от Натали Дроен.

Докторът по психология Ценка Местанска, наричана българската Луиз Хей , ще даде ценни съвети как посетителите да намерят себе си, да преборят депресията, паник атаките и любовните разочарования. Според нея българската жена страда най-много от несподелена и неразбрана любов и се отдава на безутешна мъка.

Лекции ще изнесе гуруто на природната медицина проф. Христо Мермерски. Ще се представи и най-известната лекарка по плодолечение, вталила толкова известни мъже и жени у нас - д-р Людмила Емилова.

Презентация ще направи и бизнесдамата на 2015 година Петя Раева, авторка на бестселъра "Радоста от храненето". А група, която работи в подкрепа на тези, които искат да си контролират теглото, е смъкнала само във Варна за последните 3 месеца 800 кила от общо 130 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл