Библията и „Моята борба” са най-влиятелните четива

Хитлер е написал „Моята борба” докато лежал в затвора Лансберг през 1924г.

Има много литературни творби, които са оказали влияние върху развитието на хората по цялата планета. Безспорно трите книги, които най-много са променили света са Библията, „Моята борба” на Хитлер и „Комунистическият манифест”на Карл Маркс и Фридрих Енгелс.

Библията е първият документиран справочник на ценностната система на западния свят. Тя е най-продаваната книга в света и е невъзможно да отречем влиянието, което е имала и продължава да има върху културата, науката и политиката. Всяка година по света се продават около 100 милиона копия от свещената книга на християните.

„Комунистическият манифест” на Маркс и Енгелс е книгата, разделила света на два лагера за половин век. Тя обещава на последователите си утопичен живот, свободен от „капиталистическа диктатура”. Заради вдъхновеното от нея създаване на Съветския съюз и Китайската република на Мао Дзедун, тази книга е обявена за една от най-влиятелните на всички времена.

Някои книги са променили света към по-добро, а други – към по-лошо. „Моята борба” на Хитлер е политически манифест, който подтикнал хората към световна война, етнически геноцид и реорганизация на цяла Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл