Румънци контрабандисти остават в ареста

снимка: архив

Румънски контрабандисти, опитали да пренесат през границата златни накити, остават в ареста. Това постанови вчера Бургаският Апелативен съд.

Джордже-Адриан Маня и Михаи Козма са обвинени, че навръх Гергьовден тази година, с лек автомобил "Кия", са пренесли през границата на България от Турция, стоки за търговски цели в големи размери - златни накити с общо тегло 818 грама. За това престъпление ги грози от три до десет години затвор. Двамата румънци са били засечени на митницата в Лесово.

По време на гледане на мярката им в понеделник, те признаха вината си и поискаха от съда да ги пусне под парична гаранция. Маня каза, че бил студент и искал да става полицай. Аверът му пък се оправда, че не знаел да е забранено да се пренася злато над 60 грама.

Според адвоката на румънските граждани 20-годишния Джордже-Адриан Маня е закупил златото от Турция за близките си. По време на митническата проверка обаче се изплашил и опитал да се освободи от част от бижутата, които пъхнал в кутия от сок и изхвърлил в кош за боклук.

Другата част от златото е открито в багаж в автомобила, шофиран от Михаи Козма и върху ръцете и шията на самия водач. Аргументите на защитата не бяха приети от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право