Мъж пазарува с метални ментета на 2 лв.

Мъж предложи 5 метални ментета на 2 лева на продавачка в град Нови пазар, но жената веднага се усетила и отказала да ги приеме. Клиентът обаче изчезнал, като зарязал монетите и взел две кутии с цигари.

Опитът за прокарване на фалшификати станал към 16 часа в понеделник в хранителен магазин "Пеци" на ул."Патриарх Евтимий" в града. В обекта влязъл мъж, който поискал две кутии цигари и извадил 5 монети от по 2 лева. На продавачката й направило впечатление, че те изглеждат по-различни от тези, с които е работила. Казала на клиента, че се съмнява в истинността им. Мъжът пък упорствал, че тя явно не е виждала от новите монети и обяснявал, че има на цяло 50 лв.

Жената настояла да й плати с другите пари. Под предлог, че отива да вземе едрата банкнота от колата си, мъжът напуснал и повече не се върнал в магазина. Жената веднага подала сигнал до полицията и ментетата са иззети. Предполага се, че опиталия се да ги пусне в обръщение не е местен човек.

Монетите са по-леки от оригиналните, освен това са много изтъркани и изглеждат като дълго употребявани. При допир издават неестествен звук.

От полицията предупреждават хората да бъдат бдителни и ако забележат банкноти или монети със съмнителен вид, да подадат сигнал в полицията.

Коментари

Задължително поле