Бойко Борисов в Узбекистан - вижте снимки от посещението

Министър-председателят на България Бойко Борисов пристигна вчера в Узбекистан, където се срещна с узбекистанския вицепремиер Глумжон Ибрахимов по повод откриването на нов завод там и участва в 20-ата международна конференция и изложба „Нефт и газ в Узбекистан”.

"Смятам, че отношенията на България с Узбекистан са пример за добро сътрудничество и приятелство в толкова сложния свят, който ни заобикаля днес. В България гледаме на Узбекистан като на наш стар приятел с възможности за сътрудничество не само в енергетиката, а също и в земеделието, в туризма и като на мост към Централна Азия.

Надявам се, че след 20-ата международна конференция и изложба „Нефт и газ в Узбекистан”, която се провежда в Ташкент, в отношенията между страните ни ще започне нов етап, който да стимулира бизнесконтактите между двете страни.

Затова благодаря и на президента Ислам Каримов за условията, които създават за развитие на двустранните икономически връзки между страните ни. Днес открихме и българо-узбекско предприятие за преработка на масла в гр. Ангрен, с което дадохме старт на 20-тата международна конференция", сподели премиерът на станицата във Фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят