Българин загина в Кипър

Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Трима хвърлени в ареста за отглеждане на канабис

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Германският министър на отбраната предложи Берлин да изпрати стабилизираща мисия в Сирия

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

Бойко Борисов в Узбекистан – вижте снимки от посещението

Министър-председателят на България Бойко Борисов пристигна вчера в Узбекистан, където се срещна с узбекистанския вицепремиер Глумжон Ибрахимов по повод откриването на нов завод там и участва в 20-ата международна конференция и изложба „Нефт и газ в Узбекистан”.

„Смятам, че отношенията на България с Узбекистан са пример за добро сътрудничество и приятелство в толкова сложния свят, който ни заобикаля днес. В България гледаме на Узбекистан като на наш стар приятел с възможности за сътрудничество не само в енергетиката, а също и в земеделието, в туризма и като на мост към Централна Азия.

Надявам се, че след 20-ата международна конференция и изложба „Нефт и газ в Узбекистан”, която се провежда в Ташкент, в отношенията между страните ни ще започне нов етап, който да стимулира бизнесконтактите между двете страни.

Затова благодаря и на президента Ислам Каримов за условията, които създават за развитие на двустранните икономически връзки между страните ни. Днес открихме и българо-узбекско предприятие за преработка на масла в гр. Ангрен, с което дадохме старт на 20-тата международна конференция“, сподели премиерът на станицата във Фейсбук.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.