Връщат дело на Ченалова срещу член на ВСС за обида

Бившата съдийка Румяна Ченалова

Едно от двете дела за обида срещу представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов, които заведе уволнената съдийка Румяна Ченалова, да се разгледа повторно от първоинстанционния съд. Това е решил на 12 май Софийският градски съд (СГС).

По-рано Софийският районен съд прекратил делото, защото в тъжбата си Ченалова не посочила ЕГН на Узунов. Бившата съдийка се обидила от реплика на Узунов, че доверието в Ченалова е „близо до нула” и че чрез нея се дискредитира изцяло органа, в който тя работи - Софийския градски съд.

Вчера друг състав на СГС с председател Мирослава Тодорова обяви за решаване второто дело на Ченалова срещу Узунов. То е заради думите му, че съдийката се държала „като удавник за сламка“ за делото „Октопод“ и го разглеждала необосновано дълго, за да се предпази от неблагоприятни за нея обстоятелства. Ченалова води дело и срещу друг член на ВСС - Галя Георгиева.

Според юристи Върховният административен съд може да отмени уволнението й, защото и Узунов, и Георгиева гласували за него, въпреки че Ченалова водела дела срещу тях, но те не знаели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право