Кмет завери пълномощни от мъртъвци

Кметът на шуменското село Черенча Хасан Хасанов направил нотариална заверка на подписи на вече починали хора. Селският първенец противно на всякаква житейска логика удостоверил, че 7 погребани мъже и жени са се явили пред него и са положили лично парафи срещу имената си. Едната серия от пълномощни била заверена от кмета на 11 януари 2007 г., а другата на 7 март 2007 г. Жена от разписалите се била починала още през 2003 г., но това не попречило на кмета-нотариус.

Хасанов е признал вина и е сключил споразумение с прокуратурата, а преди ден то е било одобрено от районния съд в Шумен. Наказан е с 8 пробация, през които два пъти седмично ще се среща с пробационен служител, не бива да променя и адреса си. Хасанов няма къде да ходи, защото пак е кмет на село Черенча.

Той отказа коментар кой и защо е поискал от него да завери пълномощните от името на мъртъвци. От съдебното определение става ясно, че с деянието не са причинени имуществени вреди.

По делото са направени 71,78 лв. разноски, които Хасанов ще заплати. Наложеното наказание не го лишава от възможността да заема отговорния пост и да продължи да прави нотариални заверки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право