Съпругата на арестувания полицай, син на убитото семейство: Родителите му ни нападаха непрекъснато

Венцислав Караджов

Мистерията около двойното убийство на родителите на полицай от Пловдив продължава да се заплита. За първи път проговаря и съпругата на задържания полицай Венцислав Караджов, предава БТВ.

В четвъртък вечерта срещу Венцислав беше повдигнато обвинение за това, че е предоставил огнестрелно оръжие на непълнолетния си син.

"Ситуацията ми прилича на нещо такова: не можаха да докажат, нямат доказателства за убийствата, но дайте сега по един по-лек член ще го осъдим", коментира Зоя Тошкова, адвокат на арестувания полицай.

До обвинението срещу Караджов се стига, след като разследващите провеждат разпит на 14-годишния му син. Момчето споменало, че преди няколко седмици баща му стрелял за удоволствие на вилата край село Дедево.

"Без наше знание и съгласие се оказа, че след полунощ детето беше в следствената служба", заяви съпругата на Венцислав - Каля Караджова.

Полицаят имал дългогодишен имотен спор с родителите си. Преди 18 години закупува място и построява къща, а по-късно имотът е записан фиктивно на името на баща му, разказва съпругата на Караджов. Родителите му обаче отказали да върнат къщата и се заселили в нея.

"Ние просто се опитахме да си върнем това, което е наше и което сме построили със съпруга ми със собствените си ръце", разказва Каля Караджова.

„Пред детето ми свекър ми се опита да прободе мъжа ми в коремната област. Те постоянно ме нападаха, обиждаха ме пред детето, наричаха ме с ужасни обидни квалификации. Съответно и сина си - съпруга ми. Кълняха го с много грозни злобни клетви", разказва още тя.

По неофициална информация възрастното семейство е разстреляно от упор. По телата е изстрелян един пълнител. Не е ясно обаче дали жилището е обрано. Арестуваният полицай категорично отрича да има нещо общо с престъплението.

"Аз имам и други версии. Примерно, че може да има конфликт с някой от ръководството на пловдивската дирекция. Може някой да е поискал жилището възрастните хора да им го прехвърли и те да са сторили това", смята адвокат Тошкова.

Телата бяха открити във вторник, но се предполага, че убийството е извършено поне две денонощия по-рано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право