САЩ не възнамеряват да се координират с Русия в Сирия

Прес-секретарят на Пентагона Матю Алън заяви, че властите на САЩ както и преди не възнамеряват да координират операциите си в Сирия с Русия, както предложи руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщава ТАСС, цитирана от "Фокус".

„Имаме меморандум за взаимно разбиране с руското министерство на отбраната, призван да осигури сигурността на екипажите ни, действащи в Сирия. До момента той работи ефективно и ние продължаваме да го използваме. Ние не си сътрудничим и не координираме операциите си с руснаците“, заяви Алън.

„Както каза министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър руските операции подкрепят режима на сирийския президент Башар Асад, който налива масло в огъня. Ние сме напълно съсредоточени върху отслабването и унищожението на „Ислямска държава“.

„Покрай меморандума ние споделяме с руснаците приблизителните координати, в които силите на коалицията провеждат операции и съветваме руснаците да се въздържат от свои операции на тези територии. Понастоящем те спазват това“, каза той в заключение.

Коментари

Задължително поле