Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Канада ще предприеме “значителни стъпки” относно визите за граждани на ЕС

ЕС и Канада са се ангажирали да предприемат “значителни” стъпки, за да “подобрят положението” по въпроса с визовата реципрочност. Това се посочва в съобщение на Европейската комисия по повод посещението в Торонто на еврокомисаря по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос, съобщава БТВ.

Въпросът за визите, които са поставени от Канада за някои от гражданите на ЕС, е бил обсъден на двустранните разговори. “Канада и ЕС са ключови исторически партньори, решени да продължат стратегическото си приятелство и връзки в бъдеще”, се посочва в съобщението.

На 12 май постоянният представител на България в ЕС посланик Димитър Цанчев съобщи, че на този етап България има затруднения да подкрепи споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада, без да бъде решен въпросът с визовата реципрочност между Канада, България и Румъния.

Позицията на България бе обявена на аседание на Съвета на ЕС по външни работи. Намеренията на председателството на Съвета са до края на юни споразумението да бъде внесено за одобрение. Предвижда се след това документът да бъде подложен на ратификация от националните парламенти.

Българската позиция е, че от страна на канадското правителство трябва да бъде показан съвсем ясен политически ангажимент в конкретни времеви срокове за решаването на въпроса с отмяната на визите за българските граждани.

Нашата страна изпълнява изискванията за отпадането на канадските визи, освен по отношение на броя на отказите за издаването на визи на българи. Решаването на този проблем се разглежда като въпрос, подлежащ на политическо решение от канадското правителство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете