Луд уби баща си и легна да спи

Трагедията се разиграла в монтанското село Сталийска махала. Снимка: ТРУД

39-годишен мъж от монтанското село Сталийска махала убил баща си с брадва, заровил трупа му в двора, изкъпал се и легнал да спи. В понеделник часове след ужасното престъпление убиецът Милен Луканов бил задържан и направил пълни самопризнания, съобщиха от полицията в Монтана.

По данни на криминалисти мъжът има психически отклонения, но все още не е ясно дали е диагностициран в специализирано заведение.

Хора от селото се обадили в полицията, че нещо се е случило в неделя вечерта в дома на Луканови. В 2,30 ч в понеделник униформени нахлули в двора на селската къща. В недовършен гроб там бил намерен трупът на 70-годишния стопанин. Пенсионерът бил посечен с брадва. По разкази на съседи в този момент от къщата излязъл синът Милен, разбуден от полицаите, и се провикнал: “Войводата е мъртъв, въстанието успя”. Служителите на реда го оковали с белезници и го отвели.

При огледа били открити брадва, мотика и лопата, изцапани с кръв. Местните разказват, че психиката на Милен била разбита преди няколко години, когато починала майка му. Убиецът е задържан за 72 часа.

Коментари

Задължително поле