Направиха водка с мъгла от Сан Франциско

Един от “капаните” за мъгла на американската фирма Hangar.

Най-новото и атрактивно попълнение в необятния кристален свят на водката е алкохолен еликсир, който съдържа мъгла. Да, точно така - новата водка Fog Point е направена с мъгла от Сан Франциско и струва 125 долара бутилката, пише “Дейли мейл”. Калифорнийската компания Hangar пуска необичания дестилат на пазара в лимитирани бройки. На техния уебсайт пише: “Fog Point е истинското изражение на Калифорния, това е духът на Златния щат в дестилиран вид и представлява функция на нашия ангажимент да пазим екологията на нашия дом.”

Създателите на водката обясняват, че са монтирали техни “мрежи за мъгла”, които превръщат мъглата в прясна вода. После водата се смесва с водка, дестилирана от първокачествени суровини. Вкусът на водката с мъгла е описван като чист, свеж, свободен от глутен и с елегантни нюанси на круша, цитрус и орлови нокти.

“Мрежите за мъгла” са монтирани от компанията на места като Бъркли хилс, Ел Собранте и Сутро тауър и представляват прецизно проектирани платна, опънати на рамка и издигнати високо във въздуха, за да достигнат пространства, наситени с чиста мъгла. Първата партида е от 2400 бутилки, които може да бъдат поръчани онлайн. Фирмата има екологичен ангажимент и е обявила, че печалбите от продажбите ще отидат за консервация на водата в Калифорния - щат, който беше ударен от рекордна суша през последните години. Коментатори с познания в областта на алкохола и литературата веднага направиха паралел с класиката на Илф и Петров “Златният телец”, където пък правиха водка от табуретки, наричана “табуретовка”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл