Земетресение от 5,4 по Рихтер в Казахстан

Прокисналият потенциал на естрадата ни С провиснало жарсе шоу не става…

ВМРО предлага химическа кастрация като наказание при изнасилване

Промени в движението в столицата от днес

Амазонка гърми пъдпъдъци в Северозапада

Укротиха река, наплашила село край Монтана

Мъж наръга и уби двама души на гара в Германия

Корианка Килчър в адаптация на „Цветът от космоса“ Ричард Станли съжиявява ужаса на Хауърд Филипс Лъвкрафт

Слънчево време ни очаква днес

Малък самолет падна върху къща в щата Ню Йорк, двама души загинаха

Какво е общото между пикаещо куче и изборите?

20-годишно момиче се изгуби на слизане по Вазовата екопътека, планински спасители я свалиха с въжета

Църквата почита Успение на Свети Иван Рилски

Кметът на Свищов Генчо Генчев: Обстановката на сметището е овладяна

Атентатор самоубиец уби най-малко 63 души на сватба в Кабул

Единствена по рода си в Европа клиника за гръбначни заболявания отваря у нас

снимка: pixabay.com

Единcтвeнaтa пo poдa cи в Eвpoпa клиникa зa гpъбнaчни зaбoлявaния щe бъдe oткpитa в Coфия yтpe, 26 мaй, предава БНР.

Болките в гърба и в кръста са сред най-честата причина за загуба на трудоспособност и отсъствие от работа. Това прогресивно развиващо се заболяване, известно като сколиоза, засяга приблизително 4,5% от общото население и може да засегне хора от всички възрасти.

Лечението на гръбначните изкривявания през последните години навлиза в нови фази. Преди 8 години в Америка, клиника за гръбначни изкривявания предлага естествени, неинвазивни методи за лечение на пациенти, диагностицирани със сколиоза. От началото на юни у нас също ще се прилага тази физикална рехабилитация, съчетаваща новите методи.

Най-малките пациенти, страдащи от това заболяване, са деца на 9 години. Специалистите споделят, че любимите им пациенти са 16-годишните, но се оказва, че имат успешно лекувани пациенти и на 82 години. В четвъртък в София се открива клиниката за гръбначни заболявания, единствена по рода си в Европа. Лечението съчетава най-доброто от западната медицина, физиотерапията и хиропрактиката, разказва д-р Майкъл Фарел, специализирал в лечението на гръбначния стълб:

„Новата клиника разполага с иновативна и авангардна технология от САЩ. Съчетава се спинална рехабалитация със хиропрактика и аванградни методи, които са предназначени да възстановят нормалните извивки на гръбнака, да се преобучат мускулите, да се оздравят дисковете, като това дава на пациента дългосрочно лечение.“

Oт двa дo чeтиpи мeceцa пpoдължaвa нexиpypгичнaтa пpoгpaмa зa лeчeниe в клиникaтa зa гpъбнaчни изкpивявaния. Диcкoвa xepния, бoлки в дoлнaтa чacт нa гъpбa, пpи дeгeнepaтивни cъcтoяниe нa диcкoвeтe, бoлкa в oблacттa нa шиятa и дeгeнepaтивни cъcтoяния нa вpaтa, cпинaлнa cтeнoзa, xpoнични глaвoбoлия, диcкoвa дeгeнepaция cъщo ce лeкyвaт в клиникaтa.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.