На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Ердоган припомни, че Турция няма да спаси споразумението с ЕС, ако не бъде премахнат визовият режим

„Анкара няма да предприеме нови стъпки за осъществяването на споразумението с Европейския съюз за реадмисия на мигранти, ако не бъде постигнат напредък по въпроса за визовата либерализация за турските граждани“, предупреди Реджеп Тайип Ердоган, предаде БТВ.

Ердоган отново припомни, че Анкара още не е получила обещаните от Евросъюза 3 млрд. евро за справяне с бежанския наплив, както и за изхранването на повече от 2,5 млн мигранти на територия на страната.

В замяна на премахването на визите ЕС постави 72 изисквания. Едно от най-спорните от тях е промяната на антитетористичния закон. Според Брюксел той драстично нарушава европейските представи за правата на човека. Турските власти се противопоставят на промените заради сраженията, които се водят с Кюрдската работническа партия, която е смятана от Анкара за терористична организация.

Ангела Меркел отвърна на изявлението на турския държавен глава, като подчерта, че подобно споразумение изисква повече време и потвърди, че сделката с визите няма как да се осъществи преди 1 юли.

Германското правителство одобри днес нов пакет от мерки за интегриране на мигранти. Според Меркел в новия план е намерен баланс между права и задължения на новопристигналите. Мерките трябва да бъдат одобрени и от Бундестага.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.