Организираха кампания за безплатен луксозен превоз на абитуриенти, които нямат с какво да отидат на бала си

Група млади момчета, притежатели на луксозна марка автомобили, са искали да организират кампания за безвъзмезден превоз на абитуриенти, които нямат с какво да отидат на бала си. Предложили помощта си на домове за сираци и деца в неравностойно положение, но от местата, на които са се обаждали, не поискали тази услуга, а единствено пари. В крайна сметка организираните почти 30 автомобила намират само един зрелостник без превоз.

Всички абитуриенти мечтаят за перфектен бал, а за някои от тях това означава и да ги закара хубав автомобил до училище и до ресторанта, защото вероятно всички останали зрелостници ще са с луксозна кола. Няколко млади момчета се организират, за да предложат това изживяване на деца в нужда.

“Ние решихме преди едно известно време да направим една благотворителност за домовете за сираци и да организираме извозване на хора, които са тази година абитуриенти и нямат възможност за автомобил. След проведените разговори с директорите на домовете за сираци, те ни усведомяваха, че не желаят да правим тарапана и циркове, а ако има възможност да им дадем пари”, разказаха Емил Джерманов и Веселин Младенов.

“В няколко организации се обаждахме по телефона и директорите на тези организации ни заявяваха, че трябва да заплатим на тях, за да можем да организираме на някое дете бал”, добави Благовест Ганчев.

След този неуспех обаче никой не се отказва от инициативата и продължават да търсят деца без автомобил за бала. Защо обаче го правят?

“Не всеки може да има бал като на повечето хора, които имат възможност”, каза Благовест Ганчев.

“Трябва да има повече такива инициативи, тъй като има много хора в България, които са в неравностойно положение”, смята Атанас Попов.

“Написахме по форумите, че го правим благотворително и не събираме пари от хората, а просто искаме да дойдат с усмивка, с автомобилите си и със балони по колите”, разказаха Емил Джерманов и Веселин Младенов.

Така за Мартин се събраха около 25 автомобила, което беше изненада за него. Той очакваше само един. Тъй като обаче, не са намерили деца без превозно средство за бала, всички почти 30 коли направиха кордон на Мартин, а той имаше възможността да си избере в коя точно да се вози.

“Значи това са всички шофьори на автомобилите, които са днес дошли да уважат момчето. Има хора от Перник, има хора от Пазарджик, има хора от почти цялата страна са дошли да уважат една уникална кауза, която кауза е да бъдем по-добри и да бъдем по-усмихнати”, каза Емил Джерманов.

“Бях наистина много развълнуван и цялото това нещо, когато не спряха да идват коли и още коли. Вдигаха ми само настроението и вълнението, че тези хора са се организирали и са дошли тук заради мен. Хора, които не ме познават, от различни градове – от Враца, от Пловдив са дошли до София заради мен. За мен колата не е най-важното нещо. Нито костюмът, нито с колко пари ще отиде. Един вид колко пари си дал за костюм, за кола. Най-важното е да си изкараш хубаво на този ден, защото този ден го чакаш от 12 години. Не е важно каква е външността на колата, а какво има под капака”, каза Мартин Панайотов.

Въпреки, че Мартин е фен на високите скорости проявява и отговорност.

“Трябва да карат възможно най-внимателно и да гледат да предотвратяват ПТП и да не се стига до някакви такива работи, за да не си развалят празника. Много ще се развълнуват децата, които нямат възможност. Това наистина е нещо невероятно. Нещо, което може да го изпита всеки един, който се обърне към тях”, смята абитуриентът.

И въпреки, че домовете, на които са предложили помощта си не са я приели, момчетата, които организират инициативата предлагат на всеки, който няма с какво да отиде на бала си, да ги потърси и те ще направят денят му още по-специален.

Коментари

Задължително поле