Полицейска блокада спипа бегълци от затвора след седмица свобода

Бегълци от затвора в Ловеч бяха задържани в четвъртък на територията на община Търговище след седмица странстване и кражби. Цялата местна полиция беше пратена да ги дебне в граничните села с Разградско, където били видяни последно.

25-годишните С.А. и С.М. от търговищкото село Голямо ново успели да избягат от затвора на 19 май. Първият излежавал 8-годишна присъда за блудство с момче през 2010г., а съселянинът му бил в затвора заради множество кражби.

Двамата са били обявени за общодържавно издирване, а домовете им поставени под наблюдение. Те ползвали крадени коли, докато се придвижвали от Ловеч към Търговищко. Няколко дни прекарали в района на Велики Преслав, където също извършили серия кражби на гориво, акумулатори и други вещи от автомобили. Последно задигнали „Форд Ескорт”. Колата била засечена към 2 часа в четвъртък до поповското село Ломци. Бегълците не се подчинили на подадения сигнал да спрат и отпрашили към Разградско. Полицията от Търговище подала сигнал на колегите си да поемат щафетата по заграждането на района. В хода на преследването фордът напуснал пътя и заорал в нива, а двамата мъже успели да избягат и да се укрият в гориста местност.

От Районното управление в Търговище разпратиха по селата над 20 полицаи, които започнаха дебнене на бегълците. Предупредени са били кметовете на селата, магазините и местни хора да бъдат със засилено внимание. Към 15,30 часа затворниците са засечени с помощта на граждани в района на село Миладиновци и са арестувани. Двамата ще бъдат конвоирани в затвора след седмицата свобода, която си дадоха.

Полицаите в Ловеч, Търговище Шумен, Разград уточняват точно колко и какви кражби са извършили двамата по време на самоволното си освобождаване.
Мъжете били почти неграмотни. Знанията и уменията на крадеца се ограничавали с това са връзва кабели и да кара кола, казаха запознати.

Коментари

Задължително поле