Окръжната прокуратура разследва инцидента в Мъглиж

Снимка: prb.bg

Окръжна прокуратура Стара Загора разследва инцидента в завод на " Арсенал "АД, при който загина един човек, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата, предаде "Фокус".

На 27 май в 22.25 часа в обект на завод 4 на "Арсенал "АД, находящ се в град Мъглиж, по време на работа е възникнал взрив, при който е пострадал работникът Динко И. Д., на 52 г. от Казанлък. Вследствие на получените увреждания работникът е починал.

Местопроизшествието е посетено от окръжния прокурор на Стара Загора, завеждащия следствения отдел при Окръжна прокуратура-Стара Загора и дежурен следовател, както и от служители на ОД на МВР-Стара Загора и РУ на МВР-Казанлък. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства и документация. Разпитват се свидетели.

Към този момент е установено, че взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество - хексоген, като причините за това са в процес на изясняване. Не съществува опасност от последващи взривове. Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Коментари

Задължително поле