Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Спортното министерство с разяснения за провеждането на Европейската младежка конференция

Испания наложи вето върху проекта за декларация на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София

Шефът на ОЗХО: Веществото, с което са били отровени Сергей и Юлия Скрипал, може да е направено във всяка една страна (ВИДЕО)

Мъж изпуши цигара и се простреля в главата (обзор) "Съжалявам" написал търговецът на коли в бележка, намерена в стаята му

Затягат контрола върху сиренето менте Забраняват на мандрите да правят имитиращи продукти в същите помещения

Пътничка бе глобена с 500 долара за внасянето в САЩ на безплатна ябълка, получена в самолета

Министър Ананиев: Очакваме да седнем на масата и да продължим диалога с общопрактикуващите лекари

40 млн. лв. да плати държавата за „Корал“ искат „зелените“ За пореден път опитват да изгонят от България ключов инвеститор

Фирмите търсят офиси с гъвкав наем Пазарът е концентриран в София, вторичните градове - Пловдив, Бургас и Варна изостават

Гърция ще излезе от спасителната си програма без да иска предпазна кредитна линия, заяви Ципрас

Ловецът на вълци в най-лудото фейсбук риалити – Дунав Ултра 3

По време на езда

Петима съвременни конквистадори, сред които и сървайвърът Филип Лхамсурен, ще пребродят 682 км за 48 часа

Ако видите, че в някакво начинание присъства името на Филип Лхамсурен, това означава две неща – екстремна природа и екстремен подход към нея.

На 20 август тази година петима истински смели мъже, атлети аматьори ще се втурнат в кампанията – спортно изпитание Дунав Ултра 3: River Monsters. Те ще се опитат да превземат дистанцията от 682 км на едноименния веломаршрут, следващ северната ни граница – “Дунав Ултра”, редувайки бягане с каране на велосипед.

За целта участниците ще разполагат само с 48 часа, превръщайки се в главни герои в най-щурото Фейсбук риалити с (не)очакван край – така казват организаторите.

Това са Борислав Йорданов – страстен планински колоездач, Илиян Лазаров – бегач, Станислав Евгениев – гребец, Филип Лхамсурен – приключенец сървайвър, и Борис Бегъмов – колоездач, създател и идеолог на концепцията “Дунав Ултра”.

Единствено по рода си, приключението ще стартира от с. Куделин, Видинско, и би трябвало да приключи успешно в черноморското с. Дуранкулак. Авантюристите спортисти ще трябва да прекосят дистанциятас колоездене (общо 640 км) и бягане (цяла маратонска дистанция – 42,195 км), но без да се състезават помежду си. Начинанието ще се смята за успешно дори ако само един от петимата успее да финишира в предварително зададените 48 часа.

Филип Лхамсурен стана известен на българската публика с предаването “Сървайвър Панама, Островите на перлите”. Още тогава хората видяха в него един изключително чист човек, който трудно се вписва в бетонната градска цивилизация – среда на интриги и лицемерие. Той защити най-добрия според него сървайвър Николай Мартинов, и естествено бе изгонен.

След това той така и не намери място в града. Животът му бе изпълнен с приключения, всяко от които равно на роман. По-важното – в отношението му към природата има философия, която е нещо средно между източния мистицизъм и духовното примирение на човек, познаващ своето място в природата.

Филип е роден в Монголия. Израства в бедност и за да се препитава, работи какво ли не. Най-странното нещо, което е правил там, е ловец на вълци. Огромните стада в степите са обект на постоянни нападения от глутници вълци. Задачата на пазачите е да патрулират с коне около добитъка и ако има нападение, да преследват хищниците. Макар че на сметката си има близо двайсет отстреляни вълка, Филип се отказва, защото проумява същността на това гордо животно. “Вълците са изключително умни, благородни същества. Те са като хората”, казва Филип.

Имал е инцидент. След като е бил убеден, че един от вълците, който е отстрелял, е мъртъв, отишъл да го разгледа. Вълкът се преструвал, макар и ранен. Захапал го за ръката, а след това избягал.

През последните 10 години е отдаден на предизвикателства, в които се преодолява неразгаданият риск. Търсенето на границите на ума и тялото го отвеждат до десетки отдалечени кътчета по света – от Чечня до Амазония. Филип вярва, че човек трябва да върви напред, не само за да живее в действието, а и за да се изгуби отвъд границите на стереотипите. Неведнъж преминал маршрута по самата река, но с примитивно кану – той често обича да цитира сравнението, че река Дунав е Амазонка на Европа. Въпреки че просто е Дунав. В горното течение на Амазонка Филип бе нападнат, ограбен, стреляха по него, но пък не се и отказа.

Пише книги, а в книгите има доста от неговата философия за живота и това кара стотици градски хора, които търсят мир с природата, да стават негови последователи.

За кампанията:

Да привлечем велотуристи

Дунав Ултра 3: River Monsters е третото поред издание на кампанията в подкрепа на едноименния веломаршрут по поречието на река Дунав до Черно море. Целта на събитието този път е да популяризира възможностите за развитие на туризъм в България и по-специално да насочи вниманието за икономическо развитие на крайдунавския регион чрез привличане на велотуристи от страната и чужбина.

В подкрепа на идеята цялото събитие ще бъде заснето от професионален снимачен екип, който ще реализира 45-минутен документален филм, посветен на региона по поречието на река Дунав. Лентата ще представи подготовката, премеждията и най-интересните моменти по време на предстоящото изпитание. Ще запечата още кадри с уникалната природа на региона и ще акцентира върху историческите и културните обекти от национално и световно значение по поречието на Дунав.

##########

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.