Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Жените чатят за клюки, мъжете – за политика и спорт

След изследването на 10 млн. съобщения от 52 000 ползватели на Фейсбук, лингвисти установиха за какво най-често пишат мъжете и жените.

Резултатите от изследването, извършено по метода на лексическия анализ, който се използва в компютърната лингвистика, са публикувани в списание PLoS ONE, пише БГНЕС. Използваните от жените думи са по-меки, по-вежливи и изразяващи съпричастност. Докато мъжете демонстрират по-агресивна лексика, характерна за разпалените дискусии и спорове.

Изследователите стигнали до извода, че жените най-често говорят за хората и техните постъпки. На свой ред мъжете обичат да разсъждават за абстрактни понятия, а не за конкретния човек и неговото поведение.

Освен това в своите съобщения жените най-често използват думи и символи, свързани с положителните емоции (например, „развълнувана“, „щастлива“, „обичам“), със социалните отношения („приятели“, „семейство“, „сестра“), а също наречия за преувеличения („мнооого“, „тооолкова“ и прочие).

Мъжете пък използват думи, които са свързани с политиката („правителство“, „данъци“, „политически“), със спорта и състезанията („футбол“, „сезон“, „победа“, „схватка“) и със специфични увлечения (примерно стрелба, музикални инструменти или видеоигри). Сумирайки получените данни, учените стигнали до извода, че езикът на жените е по-топъл, а на мъжете по-студен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.