Пожарникар направи рекордните 4133 коремни преси

50-годишният пожарникар Северин Василев направи рекордните 4133 коремни преси за 2 часа, 56 минути и 16 секунди на събитие в НСА пред лекар и жури от трима души, предава БТВ. Първите 1000 бяха направени в рамките на малко над 38 минути, като огнеборецът запази темпо до края.

Основната идея и цел на това постижение е демонстрира, че непрофесионален спортист в уж не най-активна състезателна възраст може да прескочи това, което смятаме за лимит на човешките възможности – при това без медикаменти, стимуланти и дори хранителни добавки, посочват организаторите.

Преди старта измереното кръвно налягане на Северин Василев беше 120/90, на финала, след 15-минутна почивка стойностите показваха 90/60.

Василев е роден в град Девин през 1966 г. Със спорт се занимава от юношеските си години, когато тренира борба. Дълги години е спасител и инструктор по плуване, обучил десетки младежи. Треньор на деца по киокошинкай, печелили медали от национални първенства. Сътрудник е и на БЧК. Прави всичко това доброволно.

Като пожарникар работи вече 18 години, като през последните 3 години е в Четвърта районна служба по противопожарна охрана в София. „Воля и дух, които могат да победят всичко! Да живее България!”, каза пожарникарят рекордьор.

Коментари

Задължително поле