Дрогирани овце вилняха в британско село

Наяли се с канабис овце вилняха в британското село Ридипанди недалеч от град Суонзи в Южен Уелс), пише “Дейли мейл”, цитиран от БГНЕС.

Животните нахлули в селото и според очевидци се държали възбудено и странно. “Те се шляеха по улиците, нахлуваха в градините, а една овца дори влезе в къща и предизвика хаос в спалнята”, разказва местният жител Йоан Ричард.

Според селските жители най-вероятната причина за поведението на стадото са остатъци от канабис, които животните са могли да намерят в околностите на селото. Там наскоро бе открито нелегално производство на наркотици. Жителите се обърнали към полицията и поискали от нея максимално бързо да ликвидира остатъците от незаконното производство.

През 2002 година Великобритания частично легализира марихуаната. Това означава, че притежаването на незначително количество канабис и производните му не е престъпление. Все пак в отделни случаи употребата на марихуана са третира като престъпление (например, ако наркотикът се взима в присъствието на деца).

Коментари

Задължително поле