Пребиха старица посред бял ден в Пловдив за 60 лв. и найлонова торбичка с храна

Пловдивската полиция издирва извършителите на нападение и нагъл грабеж над 83-годишна жена, извършен в събота около 11.15 часа по обяд в подлез на бул. "България" в квартал "Кършиака" на града под тепетата.

Старицата е с фрактура на тазобедрената кост и лежи гипсирана в болница, след като била пребита от двама непознати мъже. Пред служители на Трето РУ на МВР-Пловдив пенсионерката разказала, че била повалена на земята от крадците, които издърпали от ръцете й торба с хранителни продукти от първа необходимост и портмоне с 60 лв., след което избягали в неизвестна посока. От полицията са предприети действия за установяване на авторите на престъплението, а материалите по случая ще бъдат внесени в Районна прокуратура-Пловдив.

Полицаите от Трето РУ-Пловдив издирват още двама мъже, които пък предизвикали зверски бой в събота около 21.40 часа на кръстовището между бул. "Дунав" и ул. "Васил Левски" в квартал "Кършиака". По първоначални данни 26-годишен водач на лек автомобил "Хонда" направил забележка на шофьор на "Опел", че му засякъл пътя.

Свадата прераснала в саморазправа и в нея се включил и пътник от втората кола. Двамата мъже от опела нанесли побой на опонента си и счупили предното обзорно стъкло на хондата, след което потеглили с автомобила си в неизвестна посока. Пострадалият е прегледан в болница и освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди и увреждане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право