Русия, Беларус и Казахстан в спор за световната титла по фойерверки в Панагюрище

Представители на Русия, Беларус и Казахстан водеха тридневна задочна битка за титлата на световното първенство по фойерверки, домакин на което за четвърта поредна година е Община Панагюрище.

По регламент участващите отбори имаха на разположение от 3 до 7 минути да представят своето собствено състезателно шоу. От особено значение при изпълненията е талантът и умението да се представи изкуството на фойерверките, като всеки от трите отбора имаше на разположение и 2 минути за свободно огнено шоу извън официалната състезателна програма. Правото да творят първи в петък вечер цвят, феерия и красота в небето над Панагюрище се падна на миналогодишните първенци от Русия.

В събота след 21.45 часа китният град в полите на Средна гора бе озарен от илюминациите, сътворени от тима на Казахстан, а честта последни да представят своето фойерверк шоу в неделната вечер се падна на майсторите от Казахстан. Новият носител на Купата на Панагюрище стана ясен далеч след редакционното приключване на вестник "Труд".

В трите дни на световното първенство подгряващата заря, която бе извън състезателната програма, бе изпълнена от местната фирма "Огнена хризантема", съорганизатор на шоуто заедно с общината. Генерален спонсор на световното първенство по фойерверки за Купата на Панагюрище бе "Асарел-Медет" АД, а финансова подкрепа оказа и местната фирмма "Оптикс" АД. През трите дни на сцената на площад "20-и април" в Панагюрище пък се вихреха поп певицата Поли Генова, която прослави България с четвъртото си място на "Евровизия 2016" и хита си "If love was a crime", победителят в първото издание на "Х-Фактор" Рафи, неостаряващата Тони Димитрова, момичетата от група "La Ti Da", "Дани Милев Бенд" и рокбандите "STEREO RUSH" и "GLOCK".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл