Най-скъпите глезотии на Флойд Мейуедър

Боксьорът има частен самолет Gulfstream G5

Чудели ли сте се какъв щеше да бъде животът ви ако разполагахте с 400 милиона долара? Ами да изкарвате за ден, колкото за цялата минала година? Как бихте харчили и за какво?

Според популарното разбиране с нарастването на банковата сметка, нарастват и проблемите. Но, нека си го кажем направо – да имаш близо половин милиард долара си е доста приятен проблем.

Все пак Флойд Мейуедър не е чужд на тежката работа. За да станеш най-добър в определен спорт трябва да отддадеш живота си на тази кауза. Безкрайните часове в тренировъчната зала дават своя резултат и той е най-скъпоплатеният атлет в света.

Харесвате го или не, той е изключително успешен във всяко свое начинание. Дали заслужава чак толкова отвратително големите си хонорари е спорно, но трябва да се съгласим, че Мейуедър знае как да уползотворява плодовете на своя труд. Представяме ви най-скъпите му покупки.

На „почетното“ 11-то място е партиавтобусът му Mercedes Sprinter, който струва зашеметяващите 300 000 долара. Луксозният интериор включва масажиращи седалки, бар с шампанско за средно 5000 долара бутилката и разбира се сателитна телевизия. Дори да притежавате тази сума, да имате подобно возило е невъзможно, тъй като е превено специално за шампиона. В него се возят само отбрани хора и това е съвсем естествено.

Други скъпи придобивки

Чанти Hermes – 400 000 долара

Мейуедър притежава толкова много луксозни дрехи и аксесоари, че е почти невъзможно да бъде изчислена тяхната стойност. Рейдовете му по скъпите бутици са култови и той харчи понякога стотина хилади долара на едно пазаруване. В Париж той харчи 400 000 долара за 5 чанти Hermes от крокодилска кожа. „Държа на тази марка, защото отговаря на стила ми“, заявява той.

Оттегляне от професионалния му договор – 750 000 долара

Една от най-странните покупки, Мейуедър прави през 2006 година – това е клаузата за разтрогването на професионалният му договор, която при влизане в сила го прави свободен агент. Инвестиционно погледнато сумата от 750 000 долара е нищожна на фона на хонорарите му на ринга, които започват от 100 милиона.

7-цифрена сума за рождения ден на дъщеря си

Всички сме чували историите за богатите родители, които стигат до крайности в глезенето на своите отрочена. Все пак Мейуедър кани за 16-тият рожден ден на своята дъщеря двама от най-големите рапъри в момента – Drake и Future. Според мълвата в Холивуд той е броил 7 цифрена сума за направи кефа на щерка си.

Часовник Hublot с диаманти – $1,1 милиона

Шампионът е натрупал също така доста голямо количество часовници и бижута сред които огърлици, пръстени, обеци и други на стойност над 10 милиона долара. Сред тях обаче, се откроява диамантеният Hublot, който струва зашеметяващите 1,1 милиона долара. Аксесоарът е купен от Дубай и е обсипан със скъпоценните камъни, на който може да завиди и арабски шейх.

Залог на колежански футбол – $1,1 милиона

Боксьорът е известен със страстта си към спортните залози. В шоуто на Джими Фалън обаче, той признава за най-големият правен от него – 1,1 милиона долара за победа на колежанският футболен отбор на Орегон - „Ducks”. Очакваната победа за фаворита му носи „скромният“ $1 милион. Човек с неговите финанси може да си позволи подобни рискове.

Топ четири

Апартамент в Маями – 1,5 милиона долара

Прекрасният имот в района „Сен Тропе“, едно от най-тузарските места в слънчевия Маями, Мейуедър купува през 2010 година за 1,5 милиона долара. Апартаментът разполага с четири спални и 300 квадратни метра разгърната площ.

Той вече го е ремонтирал четири пъти и е сменял интериора изцяло. Скоро предстои поредната му реновация.

Бугати „Вейрон“ – 3,5 милиона долара

Шансът да видите тази хиперкола не е никак голям – едва 400 бройки са произведени от пускането на модела през 2005 година. Мейуедър обаче, има няколко такива, чиято цена варира от 2 до 3 милиона долара. Последното му е върховият модел – Grand Sport Vitesse, който е на цена от 3,5 милиона. Какво да кажем за кола, смяната на маслото на която струва $20 хиляди. Все пак той очаква наследникът на най-бързата серийна кола – Chiron.

Koeningsegg CCXR Trevita – 4,8 милиона долара

Боксьорът е известен със страстта си към скоростта и съответно уникално скъпите коли. Флойд има огромен гараж, който включва Ферари-та, Ламборджинита, Бентлита и Ролс-Ройси. Черните той държи в Маями, а белите – в Лас Вегас. Все пак сред тази впечатляваща компания се откроява поръчковия Koeningsegg CCXR Trevita, който му е излязъл цяло състояние – 4,8 милиона долара.

Имение в Лас Вегас – 9 милиона долара

Прякорът на култовата къща е „Big boy mansion”. Вътре гостите му се ширят в пет спални, седем бани на площ от 2043 квадратни метра. В гаража пък на разположение са коли за 15 милиона. В къщата има задължителният за всеки звезден дом киносалон и игрище за голф.

Апартамент в небето

Джет Gulfstream – 35 милиона

Най-скъпоплатеният атлет разбира се пътува със стил и в небето. Със своят Gulfstream G5 той стига до всяка точка на света за часове и така може да продължи купона, който всъщност никога не спира с персонал на разположение 24 часа и зареден с шампанско бар. От Кайро до Пекин, световният шампион винаги е готов да посети поредният си безумно скъп ангажимент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл