Криминалисти от Горна Оряховица спипаха банда ало измамници, шетала по морето

Криминалисти от Горна Оряховица начело с шефа си Мариян Лонгинов са разбили местна банда за телефонни измами, която от месеци шетала във Варна.

Златко Бозната, Кольо Дюмбела, невръстната Стефани и Иван се били развихрили през последните седмици в морската столица. На ден неуморните мошеници навъртали по над 200 разговора по домашните телефони на евентуалните си жертви. Бандата прилагала обичайната схема "пари за лечение на пострадал близък" или "пари срещу колетна пратка от чужбина".

Завалели жалби от "ужилени" варненци. Полицията се задействала след като в понеделник в клопката на измамниците паднала 80-годишната баба Цветанка от Аксаково. Старицата се подлъгала след акто от другия край на слушалката и се примолил неин познат от чужбина, който поискал да намери 2000 лева за куриер,за да се освободи от митница пратка със сериозна сума евро.

Пенсионерката събрала парите, но предварително описала номерата на столевките.Дала сумата на млада жена от Варна,която все още се търси.Парите били предадени на Иван от Горна Оряховица, който заедно с другите от компанията успял да похарчи 1500 лева по морето за 1 ден. После бандата се прибрала с останалите 500 лева по домовете си в Лясковец, Павликени и Горна Оряховица.

След оперативна разработка за разкриване на измамата във Варна, криминалистите от Горна Оряховица успели да арестуват Стефани, Иван и Кольо Дюмбела. Златко Бонзата обаче успял да се укрие,като научил за акцията.

Според разследващите от железничарския град бандата е извършила поне още 6 ало измами само във Варна през последния един месец, откогато се преселила по морето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право