Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се на новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Над 15 г. се влачи дело за побой Процесът е прекратен по давност без възмездие за извършителите

Ликът на Св. Иван Рилски – дар за папата от премиера Водим във Ватикана и делегацията на Македония

Министър Банов: Културата, която създаваме днес, се превръща в културно наследство утре

Дебатьори от цял свят се надспорваха в София

София приветства над 80 от най-изявените и активни дебатьори в Европа за ежегодното състезание по дебати Sofia Open 2016 през изминалия уикенд. Специално за състезанието в България пристигнаха отбори от 12 държави от цял свят, сред които Англия, Сърбия, Израел, Германия, Австрия и Финландия. Българската дебатьосрска общност посрещна с огромно вълнение и Десислава Кирова – световната шампионка по дебати за 2014 г. с отбора на Берлин, която от осемгодишна учи и живее в Германия.

Сред темите, които младите дебатьори обсъждаха, бяха взетите от Франция мерки в отговор на терористичните атаки от последните две години, необходимостта от механизъм, който да подвежда под съдебна отговорност политици, дали неверни обещания по време на кампании за референдум, както и потенциалното въвеждане на общ минимален доход за страните от Европейския съюз.

Финалът на събитието се проведе в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“, където най-добрите говорители премериха сили по тема за неуспешния военен преврат в Турция от петък. След оспорван дебат с купата триумфираха Стефан Сиризански и Майкъл Дюн, за които това е важна победа преди предстоящото в края на месеца Европейско първенство по дебати.

Sofia Open 2016 се организира от Асоциация Дебати – неправителствена организация в обществена полза, с основна мисия и цели да развива младежкото участие в процеса на вземане на решения, да стимулира гражданската инициатива и да подкрепя неформалното образование като ключови фактори за изграждането на стабилно и активно гражданско общество в България. Асоциацията организира множество събития, свързани с дебатите – обучения за треньори, лекции и семинари за ученици и студенти, публични дебати по актуални теми, състезания на ученическо и студенстско ниво.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.